2018

2018

En weer is er een jaar voorbij. Een jaar waarin veel is gebeurd. Helaas herinneren we ons vaak alleen maar de vervelende zaken, zoals aanslagen, ongelukken, verlies, ruzie enz. Pas als je heel goed gaat nadenken, komen ook de leuke dingen weer naar boven, zoals …. Ja wat eigenlijk?
Dat zal voor iedereen weer wat anders zijn.
Als Quality Mediator heb ik natuurlijk vaak te maken met discussies, soms zelfs ruzies. En vind ik dat leuk? Ja en nee. De ruzie op zich vind ik niet leuk, maar als mensen mij vragen om ze helpen bij het oplossen van die ruzie vind ik dat wel leuk. Juist omdat het vaak dankbaar werk is.

Ik heb heel veel te maken met scheidingen. Dan kan het er aan de mediationtafel soms fel aan toe gaan. Dat vind ik echt niet leuk, maar wat dan wel weer veel voldoening geeft (en het dus toch leuk maakt), is als ik mensen dan toch weer met elkaar in gesprek weet te brengen en ze gaan nadenken en overleggen wat dan de beste oplossing is. En ik moet zeggen, het gaat me steeds beter af. Ik leer weer van elke scheiding, zelfs van elk gesprek tijdens een mediation. Na een sessie evalueer ik voor me zelf ook altijd het gesprek. En soms betekent dat, dat ik in een volgend gesprek erop terug kom omdat ik toch het idee heb dat er nog wat speelt. Vaak klopt dat dan ook wel en zijn de mensen blij dat ik het weer op tafel leg.
Ik heb mensen aan tafel gehad waarvan ik me afvroeg waarom ze gaan scheiden, maar ik heb ook mensen aan tafel gehad waarvan ik me afvroeg waarom ze nu pas gaan scheiden. In de eerste situatie verloopt de mediation dan doorgaans heel soepel. In de tweede situatie is het vaak een en al discussie en kost het zowel de mensen als mij veel energie om tot afspraken te komen. Toch blijven beide situaties mij boeien en voor beide situaties zal ik mij 100% inzetten.

Ik wens iedereen een heel goed en het liefst ruzievrij 2018. En ontstaat er toch een ruzie, een Quality Mediator is nooit ver weg en zal je altijd willen helpen.

Freddy De Kuyper

Freddy de Kuyper

Mijn passie is om mensen, ondanks hun conflicten, met elkaar in gesprek te brengen en zo tot een voor beide goede afspraken te komen.

Meer artikelen van deze mediator

Meer informatie?

    Naam:

    Email:

    Telefoonnummer:

    Bericht: