Alimentatie

Alimentatieberekening opnieuw bespreken?

Denk hierbij aan de vaststelling van partneralimentatie en kinderalimentatie.

In sommige situaties is het raadzaam om alimentatieberekeningen opnieuw te laten maken. Wanneer de situatie wijzigt, bijvoorbeeld een van de twee ouders of de ex-partner meer of minder gaat verdienen (onvoorzien) kan het zijn dat de alimentatie voor de ex-partner en/of de kinderen nu lager of hoger uitvalt. Het kan zijn dat u de alimentatielast niet meer op kunt brengen door gewijzigde omstandigheden of juist meer kunt bijdragen.

Tevens zijn de normen omtrent de vaststelling van kinderalimentatie vanaf januari 2015 twee keer gewijzigd. Door de invoering van het kindgebonden budget en de alleenstaande ouderkop en vervolgens door een uitspraak van de Hoge Raad die de berekening van het aandeel van de alimentatieplichtige ouder wijzigde. Hierdoor kan het raadzaam zijn om de alimentatie opnieuw tegen het daglicht te houden.

U kunt dit gesprek over alimentatie met een deskundige mediator laten plaatsvinden zodat u samen nieuwe afspraken maakt in het kader van de huidige situatie en normen. Voor de meeste mensen is het van te voren lastig voor te stellen dat een gesprek over zo iets penibels als geld tot oplossingen kan leiden. Echter, de praktijk wijst uit dat partijen regelmatig tot nieuwe afspraken kunnen komen. De mediators van Quality mediators zijn deskundig en helpen u bij deze gesprekken. U kunt voor meer informatie contact opnemen.

 

 

Madzy Maljaars-Hendrikse

Madzy Maljaars-Hendrikse

Madzy is een gedreven mediator. Wat haar aanspreekt in haar werk is dat partijen de grip op hun eigen situatie vergroten bij verdeeldheid.

Meer artikelen van deze mediator

Meer informatie?

    Naam:

    Email:

    Telefoonnummer:

    Bericht: