Echtscheiding

Als mediator wordt ik benaderd door een vrouw: “mijn man wil van me scheiden, maar ik wil niet scheiden. Wat moet ik doen bij een dreigende echtscheiding?”

Na deze vraag schoot mij onmiddellijk de tekst te binnen die ik laatst bij een spotprentje had zien staan. Een advocaat geeft haar het volgende advies bij deze vraag:

 

“Begin een vechtscheiding, dan kunt u nog lang genieten van uw man”.

 

Uiteraard heb ik haar, als Quality Mediator, dit advies niet gegeven. Ik heb haar uitgelegd dat in zo’n situatie een scheiding vrijwel onontkoombaar is, maar dat zij de tijd moet nemen om dit te verwerken. En natuurlijk kan ik haar en haar man goed begeleiden in dit traject.

Na enig praten (het gebeurt nog allemaal telefonisch) blijkt er nog wel wat meer te spelen, waardoor het er én niet makkelijker op wordt én ook enige haast is geboden. 

Ik heb nu een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Ik kan haar dan uitleggen wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken en hoe het traject verloopt zowel wat betreft de inhoud als de doorlooptijd. Helaas komt ze nog niet samen met haar partner. Dat zal de volgende stap worden.

Quality Mediator

Wat kan een Quality Mediator allemaal voor u betekenen bij een echtscheiding: we weten welke onderwerpen er besproken moeten worden en we kunnen ruimte geven aan de emoties. We hebben contacten met juristen, financieel deskundigen enz. voor de hele moeilijke vragen. Daarnaast hebben we relaties met een advocaat voor het indienen van de echtscheiding bij de rechtbank.

Wilt u scheiden en u zit met (veel) vragen? Neem contact op met een Quality Mediator, er is er altijd wel één bij u in de buurt.

Freddy De Kuyper

Freddy de Kuyper

Mijn passie is om mensen, ondanks hun conflicten, met elkaar in gesprek te brengen en zo tot een voor beide goede afspraken te komen.

Meer artikelen van deze mediator

Meer informatie?

    Naam:

    Email:

    Telefoonnummer:

    Bericht: