Echtscheidingsmediator

Het besluit is gevallen om uit elkaar te gaan? Een echtscheiding, een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Vaak gaat dit gepaard met heftige emoties en dan is het moeilijk om met je partner in gesprek te blijven. Toch moeten er afspraken worden gemaakt. Over de kinderen, het huis, pensioenen, alimentatie en ook de verdeling van de gemeenschappelijke bezittingen. De hoogste tijd voor een echtscheidingsmediator.

Scheiden met behulp van een echtscheidingsmediator

Scheiden van wat eerst zo vertrouwd was is misschien wel het moeilijkste wat er is. En dat geldt voor beide partijen. En toch moet er veel geregeld worden, overlegd en afgesproken. Vaak gaat er aan de beslissing voor een echtscheiding een hele geschiedenis vooraf en dan moet je ook hier nog doorheen. Dat is, zonder professionele hulp, bijna onmogelijk. Daarom wordt er bij het regelen van een echtscheiding steeds vaker de hulp van een echtscheiding mediator ingeroepen.

Echtscheidingsmediator

De echtscheidingsmediator is de bliksemafleider!

Een echtscheidingsmediator is onpartijdig en bemiddelt tussen de partners. Een mediator schrikt niet van heftige emoties, bij de verwerking van een scheiding horen die er gewoon bij. Vaak spelen juist die niet-kwantificeerbare elementen een doorslaggevende rol. De mediator zal dus eerst aandacht besteden aan de emotionele kant van de zaak. Er moet immers een basis zijn waarop de verdere communicatie kan plaatsvinden. Een basis die ruimte geeft aan regelingen, oplossingen en verdelingen. Dan kan de echtscheidingsmediator verder werken aan delen wat je kan delen en verdelen wat ondeelbaar is.

Meer informatie?

    Naam:

    Email:

    Telefoonnummer:

    Bericht: