Mediator kiezen – waar moet ik op letten?

De juiste mediator vinden om het conflict op te lossen.

Het is vanzelfsprekend dat voor een succesvolle mediation partijen beiden een goed gevoel moeten hebben bij de keuze van de mediator. Omdat er veel mediators zijn, is een divers palet aan karakters, werkwijze en methoden een gegeven. Hierdoor is het verstandig goed door te vragen bij de eerste telefonische kennismaking. Naast werkterreinen en ervaring kan het prettig zijn te weten wat de opleiding en het werkverleden van de mediator is. Op de website/linkedIn staat vaak al informatie over de achtergrond en de motivatie van de mediator. Omdat onder andere vanwege de vertrouwelijkheid van mediation het nagaan van referenties lastig is, is zal men veelal zelf een eerste afweging moeten maken.

Keuze maken

Om u hierbij te helpen staan hieronder voorbeeld vragen die bij een telefonische kennismaking houvast kunnen bieden:
Hoe werkt de mediator? Heeft de mediator inhoudelijke kennis of is dat aan partijen? Is er ruimte/ noodzaak om zelf adviseurs te kiezen? Kunnen partijen ook veel zelf doen? Hoe lang duren de mediation gesprekken ongeveer bij deze mediator? Betrekt een mediator ook zelf derden bij het gesprek of bij eventuele berekeningen? Staat de manier van praten mij aan, voel ik mij op mijn gemak? Wat is volgens de mediator het doel van de mediation? Wat is het tarief en zijn er bijkomende kosten?

Bespreek met de mediator waar u naar op zoek bent. Zo kan de mediator zelf ook bekijken of hij/zij voldoet aan uw verwachtingen. Daarnaast kent een mediator vaak zelf ook veel mediators en kan u eventueel doorverwijzen. Contact opnemen met Quality Mediators betekent naast kwaliteit tevens dat u bij de telefonische kennismaking direct wordt doorverwezen naar een ervaren mediator die passend is voor situatie die speelt en uw wensen

Madzy Maljaars-Hendrikse

Madzy Maljaars-Hendrikse

Madzy is een gedreven mediator. Wat haar aanspreekt in haar werk is dat partijen de grip op hun eigen situatie vergroten bij verdeeldheid.

Meer artikelen van deze mediator

Meer informatie?

    Naam:

    Email:

    Telefoonnummer:

    Bericht: