Verstoorde arbeidsrelatie

We kennen het begrip allemaal: de verstoorde arbeidsrelatie. Dit is voor de meeste rechters aanleiding om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Kan dit voorkomen worden? In veel gevallen wel.

Voorkomen van een verstoorde arbeidsrelatie?

Hoe dan? Door op tijd met elkaar in gesprek te gaan. Het klinkt allemaal heel simpel, maar het blijkt in de praktijk erg moeilijk te zijn.

Als je problemen op je werkt hebt en je gaat daar al een keer over praten, dan gaat dat al vaak in de aanvallende vorm. Hierdoor dwing je de ander al snel in de verdediging. Het wordt dan erg lastig, zeker als je dat gesprek met je manager aangaat. Als deze situatie is ontstaan en je wilt hier graag uitkomen, stel dan eens mediation voor.

Arbeidsmediation

Met mediation kunnen jullie samen kijken hoe je zo’n conflict kunt oplossen. Een mediator is onafhankelijk, oordeelt niet, maar probeert alle belangen duidelijk te krijgen. En blijkt er echt geen oplossing meer mogelijk, dan kan ook met behulp van mediation over afscheid nemen worden gesproken. Het voorkomt een rechtszaak. Dat scheelt zowel voor werknemer als werkgever een heleboel kosten. En, niet onbelangrijk, bij mediation heb je de oplossing zelf in de hand, terwijl je bij een rechtszaak altijd maar moet afwachten hoe de rechter het probleem ziet.

Een mediator van Quality Mediators weet wat er bij arbeidsconflicten komt kijken. Hij/zij kan zowel helpen bij het zoeken naar een oplossing als helpen bij de afspraken die gemaakt moeten worden als er besloten wordt om afscheid te nemen. Hij/zij weet ook wat er juridisch wel en niet mogelijk is.

Wetswijziging

Belangrijk is ook te beseffen dat per 1 juli 2015 de Regering de Wet Werk & Zekerheid (WWZ) heeft gelanceerd: De kantonrechtersformule bestaat niet meer, er wordt nu gewerkt met de Transitievergoeding.

Freddy De Kuyper

Freddy de Kuyper

Mijn passie is om mensen, ondanks hun conflicten, met elkaar in gesprek te brengen en zo tot een voor beide goede afspraken te komen.

Meer artikelen van deze mediator

Meer informatie?

    Naam:

    Email:

    Telefoonnummer:

    Bericht: